Tandimplantaten

Wat is een tandimplantaat? 

Een ontbrekende tand of kies: het is niet alleen ongemakkelijk tijdens het eten of kauwen. Vaak trekt het ook de aandacht als u praat of lacht.

Een implantaat biedt de oplossing. En geeft u uw stralende glimlach terug. 

Tandimplantaten zijn sterke, weefselvriendelijke vastzittende kunstwortels die gemaakt zijn van titanium, en functioneren zoals natuurlijke tandwortels.

Cone Beam CT Technologie

 

In de twee vestigingen van de e-clinic staat een cone beam ct-scan van de nieuwste generatie.

Hiermee kan met een minimale stralenbelasting een scan gemaakt worden van uw kaak. De stralendosis is tot 30x kleiner dan bij een klassieke ct-scan in een ziekenhuis. Zo wordt een 3D beeld van uw kaak gereconstrueerd op de pc.

Via een speciaal computerprogramma worden de implantaten virtueel in uw kaak geplaatst, net daar waar uw bot van de beste kwaliteit is en op de beste plaats ten opzichte van bijvoorbeeld de zenuw.

Tijdens de echte behandeling wordt deze voorbereiding nauwgezet gerespecteerd. Dit betekent dat uw behandeling veiliger verloopt en minder ingrijpend is, waardoor u minder nalast heeft.

ONZE BEHANDELINGEN

Vervangen van 1 tand

Na verlies van een tand is vervanging door een kroon op een implantaat de aangewezen oplossing, zeker als het om een voorste tand gaat.

Maar als u een tand achteraan in de mond, en dus onzichtbaar als u glimlacht, moet laten vervangen, bestaat vaak de neiging om dit te negeren.

Ontbrekende tanden kunnen echter een negatieve invloed hebben op uw spijsvertering, op de andere gebitselementen en op uw algemene mondgezondheid.

Een gezonde tand versterkt de kwaliteit van uw bot. Bovendien zullen gezonde tanden opschuiven of kantelen in de richting van het ontbrekende element vanwege het botverlies. Hierdoor verandert uw beet en de manier waarop u bij het kauwen druk zet, wat ook gevolgen heeft voor de omringende spieren en gewrichten.

Elke afzonderlijke tand speelt dus een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat uw buurtanden niet verschuiven dat uw kaakbot gezond blijft maar ook om problemen aan kauwspieren of kaakgewricht te voorkomen.

De behandeling houdt in dat een implantaat wordt geplaatst in uw kaakbeen. Na de ingroeifase wordt een kroon vastgezet op het implantaat.

Vervangen van meerdere tanden

In de zone waar de tanden  verloren zijn gegaan worden 2 of meer implantaten geplaatst.

Na de ingroeifase wordt hierop een uitneembare prothese of vaste brug geplaatst, met esthetisch perfect aangepaste tanden, die er volledig natuurlijk uitzien.

Er hoeft niet voor elke ontbrekende tand een implantaat geplaatst te worden. Hierdoor worden de kosten van de behandeling zo laag mogelijk gehouden worden.  

In de e-clinic wordt met de meest geavanceerde 3D technieken bepaald op welke plaats van het kaakbot best geïmplanteerd wordt.

Zo kan u samen met de chirurg uw implantaten op voorhand in uw kaak zien op het computerscherm.

Vervangen van alle tanden 

Als al uw tanden vervangen moeten worden, hangt het aantal implantaten dat u nodig heeft af van de oplossing die u kiest.

U kan kiezen tussen een uitneembare klikprothese of vaste tanden, die geschroefd of gecementeerd zijn op de implantaten.

Ook kan u kiezen voor de All-on-four procedure. Dit is een budgetvriendelijke en tegelijk zeer comfortabele oplossing.

Er worden vier implantaten geplaatst in boven- of onderkaak. Na de ingroeifase worden hierop vaste tanden geplaatst met een verkorte tandboog in kunststof. Voor het budget van een uitneembare prothese bekomt u vaste tanden.

In de e-clinic krijgt u een grondige uitleg over de verschillende mogelijkheden van elke oplossing die voor u mogelijk is.

Didactische animatiefilmpjes tonen u de oplossingen. Op basis van een 3D-analyse van uw kaak worden de mogelijkheden voor u grondig onderzocht.

VASTE BRUG

UITNEEMBARE PROTHESE

VEELGESTELDE VRAGEN

Is er garantie op mijn impantaten?

Bij Dokter Ehlinger bent u in goede handen en heeft u recht op levenslange garantie bij het plaatsen van implantaten. 

Indien er zich dus een probleem voordoet, moet u zich geen zorgen maken voor extra kosten. 

Moet ik in het ziekenhuis worden opgenomen?

Alle consultaties en nazorg kunnen plaatsvinden in de e-clinic in Antwerpen of in Schilde.

Bijna alle behandelingen vinden plaats onder lokale verdoving. Maar omdat veiligheid voor alles gaat, voert de chirurg de implantaatbehandeling zelf in het ziekenhuis uit. 

Meestal gebeurt de implantaatbehandeling onder lokale verdoving. Indien u bijzonder angstig bent of indien de ingreep zeer uitgebreid is, kan de ingreep ook gebeuren onder narcose.

Ben ik niet te oud voor implantaten?

Er is zelden iemand te oud voor implantaten. Oudere patiënten vinden implantaten vooral interessant omdat ze zo hun kauwfunctie terugkrijgen. In principe is er dus geen leeftijdsbeperking.

Hoe lang duurt de ingroeifase?

Anders gezegd, wanneer krijg ik mijn nieuwe tanden?

Afhankelijk van de omstandigheden, is de vuistregel: 3 maanden in de onderkaak en 4 in de bovenkaak. Na die tijd is het implantaat mooi ingegroeid.

Soms plaatsen we meteen voorlopige, vaste tanden rechtstreeks op de implantaten, wanneer een patiënt geen tanden meer heeft. Zodat hij terug kan kauwen. Wanneer een snijtand vooraan verloren is, doen we ook zo’n onmiddellijke plaatsing van  voorlopig tanden. Meer informatie hierover vindt u onder de rubriek ‘immediate loading’.

Hoe verloopt een implantaatbehandeling?

1. De chirurg neemt radiografieën of een ct-scan van uw kaak tijdens een consult voor de ingreep. Hij bespreekt de ingreep en spreekt de kostprijs met u af.

2. Vervolgens geeft hij u een afspraak waarop hij zorgvuldig het implantaat of de implantaten plaatst.

3. U krijgt zo spoedig mogelijk een tijdelijke oplossing zodat u weer gewoon kunt eten.

4. Na de ingroeifase komt er een porseleinen of kunststof kroon, klikprothese of brug op het implantaat/de implantaten.

5. Uw gebit is weer volledig. U kauwt en lacht weer als voorheen.

Wat is Immediate loading?

Vroeger mochten de implantaten niet belast worden tijdens de ingroeiperiode.

Soms moest u tot zes maanden wachten tussen de plaatsing van de implantaten en het plaatsen van de kroon of prothese. Vandaag kan de chrirurg in bepaalde omstandigheden meteen tijdelijke vaste tanden op uw implantaten plaatsen. Zodat u niet langer tijdelijk een uitneembare prothese moet dragen.

Maak een afspraak